Caterham tussen hoop en vrees

22 januari 2015

Caterham tussen hoop en vrees

LONDON - De failliete Formule 1-renstal van Caterham is nog steeds op zoek naar een koper. ,,Zolang er mensen zijn die serieuze interesse tonen, draai ik de deur nog niet in het slot'', zei bewindvoerder Finbarr O'Connell donderdag. ,,Ik ben nog altijd hoopvol dat Caterham in 2015 aan de start zal verschijnen.''

Caterham kwam vorig jaar tijdens het seizoen in grote geldnood en moest acuut onder curatele. Het team miste de twee voorlaatste grandprixraces, maar kon dankzij een inzamelingsactie onder autosportfans en sponsors wel aan de laatste race in Abu Dhabi meedoen. De Brit Will Stevens en de Japanner Kamui Kobayashi bestuurden de groene bolides. ,,De tent definitief sluiten kan altijd nog, maar er zijn nog steeds gegadigden die het team willen overnemen. Het is uiteraard wel kort dag'', aldus O'Connell.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone liet woensdag weten dat hij niet meer gelooft in de redding van Caterham. Hij zei wel dat hij had gesproken met een potentiële koper van Marussia, het tweede team uit de Formule 1 dat vorig jaar bankroet ging.