FIA-baas Todt steunt topoverleg Formule 1

17 juli 2014

FIA-baas Todt steunt topoverleg Formule 1

HOCKENHEIM - FIA-baas Jean Todt ondersteunt de wens van Ferrari om te komen tot een rondetafelgesprek met alle betrokkenen over de bekritiseerde regels in de Formule 1.

Van een crisis en saaiheid is volgens Todt geen sprake, wel is overleg noodzakelijk over de ,,groene'' richting die de Formule 1 op het ogenblik volgt. ,,Hybride-techniek is de juiste weg, alleen hebben we dat onvoldoende aan het publiek uitgelegd'', zegt de Fransman in een interview met La Gazzetta dello Sport aan de vooravond van de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim.

Veel criticasters hekelen de stille turbomotoren en de voor het publiek onbegrijpelijke regels, zoals het besparen op brandstofverbruik. Ferrari's topman Luca di Montezemolo vroeg vorige maand al om ingrijpen in een brief aan Bernie Ecclestone, die man die Formule 1-races exploiteert.

Todt wil topoverleg voeren met alle betrokkenen, onder wie vertegenwoordigers van de F1-teams, de huidige en voormalige coureurs, organisatoren van Grand Prix' en journalisten. ,,Ik verwelkom alle goede Ideeën'', aldus Todt.