Gasly weet eigenlijk niet zo goed waarom hij zo langzaam was in Hongarije

7 augustus 2019

EPA

Pierre Gasly ligt nogal onder vuur bij Red Bull Racing. In Max Verstappen heeft hij natuurlijk een beresterke teamgenoot, maar dat hij soms niet eens 6e kan worden is lastig te behappen. Zowel voor de hoofdpersoon zelf als coureursadviseur Helmut Marko. Degradatie dreigt.


In Hongarije werd Gasly op een ronde gereden door onder andere zijn ploegmaat, zelfs al was hij eerder in het weekend wél snel. De Fransman snapt niet wat er misging; "Geen idee. Ik begon goed met een sterke vrijdag, maar sinds de 3e training had ik minder grip en verloor ik snelheid. De kwalificatie was ook al moeizaam, ik kon niet het maximale uit de auto halen."

Vakantie
Net als de andere coureurs gaat Gasly nu vakantie vieren en bedenken hoe hij het beter kan doen. "Ik denk dat het voor iedereen goed is om nu een pauze te hebben en de eerste seizoenshelft te analyseren. Ik wil sterker terugkomen." Geruchten rondom zijn positie hebben geen invloed, zegt hij tegen Motorsport: "Nee, daar ben ik niet mee bezig. Ik probeer gewoon mijn werk zo goed mogelijk te doen."