🎥 | ‘Leclerc zou het continu afleggen tegen Verstappen als zij teamgenoten waren’

9 mei 2022

Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen is door zijn overwinning bij de GP van Miami flink ingelopen op concurrent Charles Leclerc. De racer van Ferrari gaat met 104 punten nog altijd aan de leiding. Volgens de heren bij het Ziggo Sport Race Café zouden de Red Bull-topper en Leclerc nóóit maar dan ook nooit teamgenoten kunnen worden.


Verstappen kwam door zijn winst op 85 punten, ook omdat hij de snelste ronde reed. Leclerc kwam tot 18 punten en dus kan de Monegask de hete adem van Verstappen voelen. F1-commentator Olav Mol denkt dat er sowieso veel wedstrijdgif bij Leclerc vrijkomt nu hij het om de titel opneemt tegen Verstappen.

'Leclerc als teamgenoot van Max'
"Als teamgenoot van Max zou hij het continu afleggen", zei Mol in het programma. "Nu is hij zijn tegenstander, waardoor er iets vrijkomt waardoor hij (Leclerc) hem kan bevechten." Volgens presentator Rob Kamphues roepen zij al jaren dat er geen coureur is die de druk aan zou kunnen om teamgenoot van Verstappen te zijn.

"(Fernando) Alonso is de enige die het aan zou kunnen", aldus Kamphues. Robert Doornbos vond het sowieso geen goed idee om 2 nummer 1-coureurs in 1 team te zetten. "Dat is altijd vuurwerk, in de verkeerde zin van het woord. We kunnen ons allemaal Lewis Hamilton en Alonso nog herinneren." Wat jullie: Max en Leclerc, gaat dat ooit samen?