Grote namen uit F1-land zijn not amused na tijdstraf Vettel: ‘Heel erg beschamend’

10 juni 2019

BSR Agency

Het was hét gesprek na de GP van Canada: de tijdstraf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg vanwege deze actie. Veel coureurs en oud-coureurs spreken schande van de beslissing die de Duitser van Ferrari de zege kostte.


De tijdstraf die Sebastian Vettel opgelegd kreeg in de Grand Prix van Canada is niet goed ontvangen bij veel coureurs en oud-coureurs. Oud-wereldkampioenen als Mario Andretti en Nigel Mansell spreken schande van de beslissing.

"Wat had Seb dan moeten doen”, vraagt oud-wereldkampioen Nigel Mansell zich af. "Op het moment dat hij op het gras kwam, was hij een passagier van zijn eigen auto. Heel, heel erg beschamend. Er is geen plezier uit te halen om hiernaar te kijken. Twee kampioen rijden fantastisch en het eindigt met een verkeerd resultaat."

Mario Andretti, wereldkampioen in 1978, vindt dat de stewards een verkeerde beslissing hebben genomen door Vettel te straffen. "De functie van de stewards is om overduidelijke, onveilige bewegingen te bestraffen. Geen foutjes die ontstaan door keihard te racen. Wat in Canada gebeurde is onacceptabel op dit niveau in onze geweldige sport."

Alex Wurz, oud F1-coureur en voorvechter van veiligheid in de autosport, vindt het ook onzin. "Dat hij zo ver doorglijdt is simpele natuurkunde. Dat Lewis geen ruimte heeft, hoort erbij op een stratencircuit. Was het op het randje? Ja! Een straf? Nee, volgens mij niet.” Ook Jenson Button noemt het een race-incident. "Je kan niet zomaar de wagen stoppen en hem van het circuit afhouden."

Ook in Nederland zorgde de actie voor de nodige reacties. Tom Coronel gaf aan voor de volle 100% achter Vettel te staan. "In geen enkele andere motorsportklasse geven ze hier een straf voor. Racen is racen. Laat ze racen." Giedo van der Garde kopieert die woorden: "Dit is racen. Geen straf. Einde bericht."