Hamilton is boos en baalt van veranderingen van wagens in 2018

13 november 2017

Pro Shots

De gridstraffen zijn dit jaar al niet meer bij te houden en volgend Formule 1-seizoen lijkt het nog erger te worden. Coureurs mogen dit jaar 4 motoren mogen gebruiken voordat er straffen worden opgelegd en in 2018 zijn dat er nog maar 3. 'En dat is klote', zegt wereldkampioen Lewis Hamilton.


De limiet is ingesteld om de kosten in de koningsklasse van de autosport te drukken, maar zorgt er volgens Hamilton ook voor dat coureurs tijdens Grands Prix niet meer voluit kunnen gaan. "We missen het sprinten in de Formule 1", vertelt de Brit tegenover de BBC.

Halo
Hamilton is ook bezorgd over de zwaardere wagens door de introductie van het hoofdbeschermingssysteem halo. "De wagen zal volgend jaar aanvoelen als een bus, omdat het zo zwaar wordt. De remafstanden worden langer, waardoor deze constant op de limiet balanceren. Ik weet dat ik nu heel negatief klink, maar als racers willen we snelle, lichte auto's waarmee we constant kunnen aanvallen."

Inhouden
Hamilton haalt de Grand Prix van Brazilië aan als voorbeeld. De coureur van Mercedes begon met een nieuwe motor vanuit de pitstraat en kon vol aanvallen. "Terwijl de jongens vooraan alleen bezig waren met het managen van de wagen. En dat doen we eigenlijk altijd. Daar is niets aan voor de fans. In een regenrace hebben we deze problemen niet en dat zijn vaak de meest spectaculaire races."