Hamilton leert nieuwe Mercedes kennen

19 februari 2016

Twitter.com/MercedesAMGF1
Hamilton maakt kennis met nieuwe Mercedes

Lewis Hamilton heeft vrijdag kennisgemaakt met de nieuwe bolide van Mercedes, waarmee hij op jacht gaat naar zijn derde wereldtitel op rij. De 31-jarige Brit mocht net als zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg op Silverstone alvast wat rondjes rijden in de Mercedes W07, die maandag in Barcelona aan het grote publiek wordt getoond.


MERCEDES AMG F1 on Twitter

Silberpfeil
De testdag op Silverstone was vooral bedoeld om videomateriaal te maken van de nieuwe 'Silberpfeil'. Hamilton en Rosberg deden het daarom rustig aan en eisten niet direct het uiterste van hun motoren. ,,Wat een geweldig gevoel om met deze nieuwe Silberpfeil te rijden'', zei Rosberg op een filmpje dat werd gemaakt door een camera aan boord van zijn bolide.

Rosberg en Hamilton domineerden de afgelopen twee jaar de Formule 1 met hun razendsnelle Mercedessen. De Brit beslechtte de teamstrijd twee keer in zijn voordeel. Volgende week kunnen beide coureurs de snelheid van hun nieuwe bolide meten met die van de concurrentie, tijdens de eerste testvierdaagse in Barcelona.