Hamilton prijst ‘snelste auto ooit’ van Red Bull, fikt eigen Mercedes af: ‘Vreselijk’

20 maart 2023

AFP

Lewis Hamilton is zwaar onder de indruk van Red Bull. De auto waarin Max Verstappen en Sergio Pérez de eerste 2 races van dit seizoen in de Formule 1 naar hun hand zetten, is volgens de zevenvoudig wereldkampioen ,,de meest dominante auto” die hij in zijn carrière heeft gezien.


"Ik heb nog nooit een auto gezien die zó snel is", zei de Britse coureur van Mercedes, die zondag op de 5e plaats eindigde in de Grote Prijs van Saoedi- Arabië, ver achter winnaar Pérez en nummer 2 Verstappen.

Complimenten
"Mercedes was in zijn goede jaren ook snel, maar niet zo snel als deze Red Bull. Het verschil met de andere auto's is erg groot", sprak de 38-jarige champ, tussen 2014 en 2020 6 keer wereldkampioen namens Mercedes.

Hamilton ondervond het zelf op het circuit van Jeddah, waar Verstappen startte vanaf de 15e plaats en halverwege de race al was opgeschoven naar de 2e plaats. Hij raasde ook zijn voormalige grote rivaal Hamilton voorbij.

Snelheid
"Hij kwam serieus hard voorbij. Ik deed niet eens moeite hem nog op te houden, het snelheidsverschil was enorm", aldus de winnaar van liefst 103 grands prix.

Teambaas Toto Wolff van Mercedes heeft erkend dat zijn team in de winter grote fouten heeft gemaakt bij het bouwen van de auto voor het seizoen 2023. Hij zei na afloop van de race in Jeddah dat het team nu hard werkt aan een betere versie die mogelijk weer gelijkwaardig wordt aan de auto van Red Bull.

Terrible
Die betere auto kan wat Hamilton betreft niet snel genoeg komen. Hij heeft tot nu toe alleen maar gemopperd op 'zijn' Mercedes. "Ik voel geen enkele connectie met deze auto. Ik bereid me zo goed mogelijk voor en geef alles, maar ik voel niet wat eronder me zit. Het is vreselijk."