Hamilton over z'n weekend: 'Kan me niet herinneren dat ik zo slecht was'

Brian Vesseur • 14:41, 01-05-2017 / Laatste Update: 19:11, 07-01-2024

Lewis Hamilton hoorde over de boordradio dat teamgenoot Valtteri Bottas de Grand Prix van Rusland had gewonnen. 36 seconden later kwam de Engelsman zelf over de finish. Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen kwamen ook eerder dan HAM over de eindstreep. Voor het eerst sinds 9 races stond de Mercedes-coureur niet op het podium.

Een slecht weekend voor Hamilton. Tegen F1.com zegt hij dat hij zich zo'n slechte race van zichzelf niet meer kan herinneren. Maar even later zegt hij ook: "Als ik een race moet bedenken, dan vorig jaar in Baku." Daar werd Hamilton 5e, nadat hij zich als 10e had gekwalificeerd.

Stand in klassement

Toch kon er bij Hammie ook wel een klein lachje vanaf, want zijn nieuwe teamgenoot eindigde dus als eerste. Het was de eerste keer dat Bottas een GP won in zijn carrière. "Van harte gefeliciteerd Valtteri!"

Door de 4e plek is Vettel wat uitgelopen op Hamilton in het klassement. De Duitser staat nu op 86 punten (door 2 GP's te winnen) en de Engelsman op 73.