‘Het zal op Europese circuits beter gaan voor Nyck de Vries’

19 mei 2023

Getty Images

Er lijkt aan alle kanten aan de stoelpoten van Nyck de Vries te worden gezaagd. Naar het schijnt wil Helmut Marko hem tot en met de Grand Prix van Spanje geven, anders stapt Daniel Ricciardo in zijn AlphaTauri-zitje. Maar er is goed nieuws: Juan Pablo Montoya verwacht dat het de komende races beter gaat voor De Vries.


Montoya, die 7 Grands Prix won in de Formule 1, denkt dat De Vries het beter gaat doen op circuits die hij kent. In Europa, dus. De afgelopen races reed de Nederlander bijvoorbeeld in Miami, Bahrein, Saudi-Arabië en Australië. En dat terwijl de komende Grands Prix in Monaco en Spanje zijn. Eigenlijk stond dit weekend de GP van Emilia-Romagna (Italië) op het programma, maar door hevige regenval is die race uitgesteld.

Bekend terrein
De Vries heeft dus nog maar 2 races om zichzelf te bewijzen aan het team en aan de wereld, maar Montoya heeft daar dus vertrouwen in. Tegen Motorsport.com zegt de Colombiaan: "Het begin van dit seizoen is moeilijk voor hem, ook als je puur kijkt naar de planning, doordat hij op allemaal nieuwe circuits is gekomen. Als hij eenmaal weer op bekend terrein komt, dan denk ik dat het wel beter zal gaan."