Honda vindt dat ze ‘beter dan verwacht’ presteren met motor voor Red Bull

20 augustus 2019

Motorsport Inc

Het eerste seizoen van Honda als motorleverancier van Red Bull Racing loopt volgens technisch directeur Toyoharu Tanabe "beter dan verwacht." In de eerste seizoenshelft van de Formule 1 wonnen ze al 2 races met Max Verstappen achter het stuur.


In de winter van 2019 testte Red Bull na de veelsproken wissel met Renault voor het eerst de Japanse Honda-motor. Na een stroeve start lijkt Red Bull nu definitief de aansluiting met Ferrari en Mercedes te hebben gevonden. Het is iets waar Tanabe in gesprek met Motorsport.com met trots op terugblikt.

"Toen we vroeg in het seizoen de wintertests en eerste race afwerkten, zag ik een groot gat tussen onze prestaties en de prestaties van de top", aldus Tanabe. "We zijn blijven pushen en hebben heel hard gewerkt om het gat te verkleinen, maar het gat is nog altijd aanwezig. Met Max hebben we twee overwinningen behaald. Het goede is dat Toro Rosso ook een podium heeft gescoord. Duitsland was een zeer listige race. De teams en rijders werkten zeer nauwkeurig en reageerden snel op de veranderlijke omstandigheden. Dat leverde ons een goed resultaat op. Tot op heden gaat het beter dan verwacht. Maar onze wens is meer dan de huidige resultaten. Ik weet dat dat niet gemakkelijk is. Het team, de rijder en de motor werkt goed en we kunnen ons doel bereiken. Dat denk ik op dit moment."

Helmut Marko over Honda
Eerder liet Dr. Helmut Marko weten dat de Honda-motor veel meer vermogen leverde dan ze vooraf dachten. Daardoor maakte Red Bull onder meer een auto met te weinig downforce, waardoor de afstelling van de auto niet optimaal was. Sinds de Grand Prix van Oostenrijk was de balans pas zoals het team wilde, wat zorgde voor de eerste zege van Max Verstappen dit Formule 1-jaar.