Sauber legt de bij McLaren ontslagen technisch directeur James Key vast

7 juni 2023

James Key vertrekt naar Sauber. De technisch directeur, die 2,5 maand terug werd ontslagen bij McLaren, krijgt een belangrijke rol bij het team dat nu nog bekendstaat als Alfa Romeo Racing.


De 51-jarige Key werd eind maart nog bedankt door McLaren voor zijn bewezen diensten. Na een reorganisatie was er geen plek meer voor hem. Volgens McLaren was de ontwikkeling van de Formule 1-auto niet super gegaan en viel dat onder meer aan Key te wijten.

Key begint op 1 september bij Sauber. Aldaar heeft men er vertrouwen in dat hij hen de juiste richting in krijgt. Key was al eerder werkzaam voor de fabrikant. Sauber is voor een deel in handen van Audi. Vanaf 2026 staat het als fabrieksteam op de grid.

Nieuwe td voor Sauber
Alfa Romeo stopt na dit seizoen als titelsponsor. Voor Sauber is het vastleggen van Key van grote waarde. "James zal hier een heel andere situatie aantreffen dan in de tijd dat hij hier werkte", verklaarde Sauber-baas Andreas Seidl. "Hij (Key) heeft nog steeds dezelfde drive en toewijding. Zijn komst is cruciaal om door te groeien."

Seidl kwam begin dat jaar zelf óók over van McLaren. Alfa Romeo rijdt een kleurloos F1-seizoen tot nu toe. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu raceten in de 1e 7 races slechts 8 puntjes bij elkaar en behoren daarmee tot het drukke middenveld.