Klagende Verstappen zet 8ste tijd neer in training

19 juni 2015

EPA
Klagende Verstappen zet 8ste tijd neer in training

Max Verstappen is het raceweekend in Oostenrijk begonnen met een achtste tijd in de eerste training. De 17-jarige coureur van Toro Rosso klaagde over de boordradio, nadat hij bijna de controle over zijn bolide verloor.

,,Ik weet niet wat er aan de hand is, maar deze wagen is heel moeilijk te besturen!'' Verstappen reed de hoogste aantal ronden van alle coureurs: 38.

Rosberg
De snelste tijd op de Red Bull Ring kwam op naam van Nico Rosberg (1.10.401), die zijn ploeggenoot Lewis Hamilton nipt voorbleef. Achter het dit jaar ongenaakbare Mercedes-duo zette de Fin Kimi Raikkonen de derde tijd neer.

Vettel
Diens Ferrari ploegmakker Sebastian Vettel had problemen met vermoedelijk zijn versnellingsbak en kwam slechts kort de baan op. Hij zette de traagste tijd neer van alle 20 coureurs.

Om 14 uur vrijdagmiddag volgt de tweede vrije training in Oostenrijk.

Nog niet aangemeld voor de gratis Sportnieuws Formule1-game? Doe dat dan nu via deze link en win bij de Grand Prix van Oostenrijk 100 euro! 

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier uit welke 14 groepen – ook Formule 1-nieuws – je kunt kiezen.