Max Verstappen tien plaatsen teruggezet

10 oktober 2014

Max Verstappen tien plaatsen teruggezet

IMOLA - Max Verstappen heeft zich vrijdagmiddag als 5de gekwalificeerd in de Formule 3 voor race 1. Door een motorwissel op de Nürburgring wordt de 17-jarige coureur nog 2 wedstrijden 10 plaatsen teruggezet door de wedstrijdleiding. Hij start race 1 dus vanaf de 15e plek.

Verstappen was aan het einde van de sessie nog bezig met een snelle ronde en zat op schema voor een top 3-klassering. Een rode vlag situatie gooide echter roet in het eten.

Zaterdagochtend om 11:00 uur staat race 1 op het programma. Om 17:55 uur wordt de 2de kwalificatie verreden. Die bepaalt de startopstelling voor de 2de en de 3de race op zondag. 

Verstappen heeft nog een kleine kans op de titel. Met nog 6 races te gaan verdeeld over 2 weekenden heeft hij een achterstand van 77 punten op Esteban Ocon. Mocht Verstappen niet in staat zijn om in Imola in te lopen op Ocon dan is de titel voor de Fransman. Ook de strijd om de 2de plek is nog lang geen uitgemaakte zaak, want Blomqvist staat maar 10 luttele puntjes achter de toekomstig Formule 1-coureur.