Monza de komende 5 seizoenen ook ‘gewoon’ op Formule 1-kalender

4 september 2019

Getty Images

Fans van de Italiaanse Grand Prix kunnen opgelucht ademhalen: Monza staat tenminste tot 2024 op de Formule 1-kalender. Maandenlang werd er onderhandeld over een nieuw contract en bij het 90-jarige jubileum van Scuderia Ferrari werd het goede nieuws onthuld. Monza is er dus nog zeker 5 seizoenen bij.


Historie
De Grand Prix van Italië is de 5de oudste uit de historie van de Formule 1. In 1950 werd de eerste race daar gehouden en sindsdien werd er, op 1980 na toen er op Imola werd gereden, constant geracet op het historische circuit. De teller staat inmiddels op 68 GP's. Aanstaande zondag wacht nummer 69.

Lees ook: Vet! Grote kans op regen in F1-race op circuit van Monza

"Dit is 1 van de 4 Grands Prix die al in 1950 op de kalender stonden, en samen met de Britse GP de enige die sindsdien ieder jaar is gehouden. Geschiedenis, snelheid en passie zijn woorden die bij racefans opkomen als ze denken aan Monza", sprak Formule 1-baas Chase Carey.

Was voorlopig al van de partij in 2020
De race van dit weekend was de laatste van het bestaande contract. Monza stond ook al op de Formule 1-kalender van volgend jaar toen deze bekend werd gemaakt, maar er waren ook toen nog veel onduidelijkheden. Met deze aankondiging is daar dus een einde aan gekomen.