Baas circuit Silverstone noemt F1 'onverkoopbaar shit-product'

Baas circuit Silverstone noemt F1 'onverkoopbaar shit-product'

admin • 16:24, 08-10-2015 / Laatste Update: 09:21, 13-12-2023

De Formule 1 is een saai shit-product geworden dat totaal niet te verkopen is aan de fans. Dat vindt Patrick Allen, de baas van het Silverstone-circuit waar de Britse Grand Prix verreden wordt. Tegenover Independent gaat Allen flink tekeer over de sport, die in zijn ogen saai geworden is omdat alle races op elkaar lijken met steeds dezelfde winnaars.

Schijtproduct

,,Fans willen geen optocht zien. Ik ben een promotor en kan alleen aanprijzen wat ik aangeboden krijg. Als dat niet van voldoende niveau is, pikken mensen dat niet. Maanden geleden heb ik al tegen meneer E. (Formule 1-baas Bernie Eccletone, red.) gezegd dat ik geen kaartjes kan verkopen voor een schijtproduct."

Techniek allesbepalend

Hij gaat verder: ,,Ik zei hem dat mensen niet komen om naar beeldschermen met gegevens te kijken. De fans willen een eerlijk gevecht zien. Niemand wil horen 'we kunnen die man niet inhalen, neem maar genoegen met een tweede plaats'", aldus een woedende Allen. ,,Het is niet te verkopen momenteel. Bernie is net zo gefrustreerd erover. Hoelang nog voordat de techniek alles bepaalt in plaats van de coureur? Dan is het tijd om de handdoek in de ring te gooien."

MotoGP

Volgens Allen moet de Formule 1 proberen de spanning van vroeger weer terug te halen, of beter kijken naar de MotoGP. ,,Daar ligt elke paar minuten iemand anders op kop. Er zijn altijd wel drie of vier jongens die kans maken, het is erg spannend."

Lees ook: ‘Viking’ Fordham (106 kilo lichter) is terug op hoogste niveau

Lees ook: ‘Barcelona heeft interesse in Dirk Kuyt’

Lees ook: Pa Hazard vindt reserverol zoon prima