Felipe Massa wil F1-analist zijn in 2017: 'Weet waarover ik praat'
i

ANP

Felipe Massa wil F1-analist zijn in 2017: 'Weet waarover ik praat'

admin • 20:35, 30-11-2016 / Laatste Update: 18:35, 08-01-2024

Het Formule 1-seizoen zit er pas net op en Felipe Massa kijkt al snel verder naar wat hij in de toekomst kan gaan doen. De oud-coureur, zo kunnen we hem na zijn laatste race in Abu Dhabi noemen, wil verder gaan als analist bij de Italiaanse zender Sky Italia.

De Braziliaan ziet het niet zitten om bij het Braziliaanse TV Globo aan de slag te gaan, omdat zij niet aanwezig zijn bij de Grands Prix. "Ik ga niet voor Globo werken, want zij gaan niet naar de races. Als ik voor de televisie aan de slag ga, dan wil ik ook ter plekke op de circuits zijn, dus praat ik met zenders uit andere landen dan Brazilië", liet hij onlangs weten aan UOL Esporte.

Interessante vragen

Sky Italia is dat in tegenstelling tot Globo wel. "Mijn insteek is dat ik volgend jaar vijf of zes keer een Grand Prix zal bezoeken. Dat komt niet overeen met de plannen die Globo heeft. Oud-coureurs stellen misschien niet altijd de beste vragen, maar wel altijd interessante vragen. Ze weten waar ze het over hebben, omdat ze zelf in die situatie gezeten hebben."