Grand Prix van Brazilië verkast van São Paulo naar fonkelnieuw circuit in Rio de Janeiro (foto)
i

Getty Images

Grand Prix van Brazilië verkast van São Paulo naar fonkelnieuw circuit in Rio de Janeiro (foto)

Bart van der Wijst • 14:50, 09-05-2019 / Laatste Update: 16:20, 07-01-2024

Het hele Formule 1-circus is vanaf volgend jaar niet meer in São Paulo, maar in Rio de Janeiro te vinden. Dat maakte de Braziliaanse president Jair Bolsonaro woensdag bekend. In Rio de Janeiro wordt een fonkelnieuw circuit gebouwd dat de naam moet dragen van de legendarische Ayrton Senna.

De baan in São Paulo, Interlagos, heeft al enige tijd te kampen met financiële problemen en het is dus uiterst onzeker of dat circuit volgend jaar nog op de Formule 1-kalender te vinden is. In plaats daarvan moet er een track komen in het district Deodoro in Rio de Janeiro.

Terugkeer in Rio

Het is overigens niet voor het eerst dat de Formule 1 in Rio de Janeiro gaat rondscheuren. Ook in 1978 en van 1981 tot en met '89 was men daar te vinden. Toen nog op het circuit van Jacarepaguá. Dat is inmiddels gesloopt vanwege de Olympische Spelen die in 2016 in Rio de Janeiro werden gehouden.

"De Formule 1-directie heeft besloten dat de Grand Prix van Brazilië op de kalender moet blijven, maar dat een langer verblijf in Sao Paulo onhoudbaar is geworden vanwege de vereiste overheidssteun en de schulden daarginds."

Zo moet het circuit er uit komen te zien

After the contract with Brazil’s iconic current host track Interlagos expires in 2020, here is Rio’s proposed circuit to take over the Brazilian GP from 2021 👀 #F1 pic.twitter.com/vslPJ3S9wQ

— F1 Images (@F1_Images) 9 mei 2019