Groot gerucht in de Formule 1: 'Haas zet Mazepin alsnog op straat na foute video, vervanger al bekend'
i

BSR Agency

Groot gerucht in de Formule 1: 'Haas zet Mazepin alsnog op straat na foute video, vervanger al bekend'

Martijn Baars • 14:13, 21-12-2020 / Laatste Update: 18:15, 07-01-2024

Er gaat momenteel een groot gerucht rond in de Formule 1-wereld. Team Haas zou 1 van de 2 nieuwe coureurs voor 2021 alsnog willen ontslaan. Nikita Mazepin, een Rus met veel geld, werd een paar weken geleden gepresenteerd bij het F1-team, maar kan een stoeltje nu alsnog vergeten. Reden: een paar dagen na zijn presentatie werd Mazepin betrapt in een video waarin hij naar de borst greep van een vrouw die dat niet wilde.

Wat volgde was een stroom aan kritiek. Niet alleen vanwege die video, maar ook vanwege zijn gedrag op en naast de baan. Zo zou hij in het verleden al een collega-coureur op z'n bek hebben geslagen en twijfelen veel experts aan zijn racekwaliteiten. Die zouden namelijk vooral bestaan uit gevaarlijk en asosciaal rijgedrag.

Bang voor imagoschade

Veel racefans snapten de keuze voor Mazepin al niet en de vrouwonvriendelijke video was de druppel die de emmer deed overlopen. Inmiddels zouden de hoge bazen binnen Haas willen aansturen op het directe vertrek van Mazepin. Ze zijn bang voor imagoschade en willen zo snel mogelijk af van al het vervelende nieuws rondom Mazepin en het team.

Instagram

Het gerucht dat Mazepin alweer weg moet, wordt gesterkt door het feit dat hij alles wat met Haas te maken heeft, van zijn Instagram-account heeft verwijderd. Eerder stond in zijn bio 'Haas F1 Driver', maar dat is nu ook weg. Een vervanger lijkt ook al gevonden: Pietro Fittipaldi. De jonge Braziliaan uit een legendarische racefamilie heeft juist weer 'Haas F1 Driver' in zijn bio gezet, wat eerst niet zo was.

Al in de Formule 1 gereden

Fittipaldi reed dit seizoen al in de Formule 1. Tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi was hij al de vervanger van Romain Grosjean, die tijdens een zware crash in Bahrein aan de dood ontsnapte maar wel dusdanig gewond raakte dat hij niet meer kon racen in 2020. Het gaat inmiddels goed met de Fransman, die sowieso afscheid zou nemen van de Formule 1 na afgelopen seizoen.

De andere Haas-coureur voor 2021 is Mick Schumacher, zoon van racelegende Michael Schumacher.