Hamilton kijkt met respect naar aantal F1-overwinningen van 'Schumi'
i

EPA

Hamilton kijkt met respect naar aantal F1-overwinningen van 'Schumi'

Bart van der Wijst • 12:46, 11-11-2017 / Laatste Update: 19:42, 05-01-2024

Michael Schumacher is een legende in de Formule 1. De Duitser, die vanwege een skiongeluk in 2013 flinke hersenschade heeft, won 7 wereldtitels en was 91 keer de beste in een Grand Prix. Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton staat op 63 overwinningen, maar wil vol voor het record van Schumi gaan.

"Ik denk dat ik door kan gaan met winnen voor een lange, lange tijd", zegt Hamilton in gesprek met Sky Sports. "Het hangt uiteindelijk af van de wil om te winnen die in me zit."

Respect voor Schumi

Toch is Hamilton, zo zegt hij zelf, nog niet echt met het record bezig. "Ik ben gewoon erg dankbaar dat ik tussen al die grootheden sta", erkent hij. "De cijfers staan er nu, maar ik heb nog steeds niet echt het verlangen om Michael te achtervolgen, hoewel ik een stuk dichterbij ben dan ooit tevoren.

Voorheen voelde die 91 overwinningen zo ver weg", blikt de coureur van Mercedes terug. "Nu is het nog steeds een grote afstand, maar ik heb het gevoel dat het niet onmogelijk is om daar ergens te eindigen", sluit de huidig wereldkampioen af.

Interlagos

Zondag vervolgt Hamilton z'n winststreak op Interlagos tijdens de Grand Prix van Brazilië. Eerst wachten zaterdag nog de laatste vrije training en de kwalificatie. Dat bepaalt uiteindelijk hoever van voren de Brit zondags mag beginnen. Dit jaar was Hamilton goed voor 11 poles.