Hamilton klaagt over chaotisch protest tegen racisme in Hongarije
i

BSR Agency

Hamilton klaagt over chaotisch protest tegen racisme in Hongarije

Martijn Baars • 13:14, 20-07-2020 / Laatste Update: 06:19, 08-01-2024

Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft na zijn onbedreigde zege in de Grote Prijs van Hongarije zijn onvrede geuit over het gebrek aan steun bij zijn collega's en de F1-organisatie in de strijd tegen racisme.

"Het ontbreekt aan leiderschap", zei de 6-voudige wereldkampioen. "Uiteindelijk, denk ik, gaat het nog steeds om individuen die denken dat het niet belangrijk is.”

Coureurs kwamen te laat

Net als bij de vorige Grand Prix in Oostenrijk was er voor het begin van de 3e seizoensrace in Hongarije verwarring over de uitvoering van de protestactie tegen racisme en discriminatie. Een aantal coureurs kwam te laat en niet alle rijders gingen met initiatiefnemer Hamilton op 1 knie zitten, de symbolische daad tegen politiegeweld tegen zwarte mensen.

Volkslied

De demonstratie moest ook snel worden opgebroken, omdat het volkslied klonk. "Vanuit de coureurs gezien lijkt het erop dat velen de mening zijn toegedaan dat ze het een keer hebben gedaan en dat ze niet nog een keer doen", zei Hamilton, de enige zwarte coureur in het huidige F1-deelnemersveld.