Oud Formule 1-commentator Walker: 'Verstappen is een fenomeen!'
i

Pro Shots

Oud Formule 1-commentator Walker: 'Verstappen is een fenomeen!'

admin • 16:55, 02-11-2017 / Laatste Update: 15:14, 05-01-2024

De hele racewereld is onder de indruk van het ongekende talent van Max Verstappen. Ook de bekendste Formule 1-commentator ooit, de inmiddels 94-jarige Murray Walker, is helemaal weg van de Nederlander: "Hij is een fenomeen! Kijk eens naar zijn leeftijd!".

Dit zei Walker in gesprek met Channel 4. "Hij racet al 3 jaar in de Formule 1 en heeft al 3 races gewonnen, en hij is pas 20 jaar oud", benoemde Walker nog maar eens.

Papa Jos

De rol van papa Jos Verstappen is ook een hele belangrijke volgens Walker: "Zijn vader is een harde zakenman, die zelf ook coureur was. Hij gaat nog grootse dingen laten zien." Mede dankzij zijn vader dus, want die heeft een hoop geld geïnvesteerd in zijn zoon om zijn droom uit te laten komen.

Wereldkampioen

Walker twijfelt geen moment aan de kansen van Verstappen op het wereldkampioenschap: "Max gaat zeker nog een paar keer wereldkampioen worden, als hij tenminste in de juiste wagen en voor het juiste team rijdt." Hoe goed Red Bull nu ook gaat, zo goed zijn ze het hele seizoen nog niet geweest. Walker ziet de Limburger dan ook liever voor Mercedes rijden: "Dan gaan er hele gave dingen gebeuren."