'Niet Rosberg of Hamilton, maar Ricciardo beste F1-coureur'
i

Pro Shots

'Niet Rosberg of Hamilton, maar Ricciardo beste F1-coureur'

admin • 23:49, 04-11-2016 / Laatste Update: 11:10, 15-01-2024

Hoewel Nico Rosberg en Lewis Hamilton met een straatlengte de wereldranglijst imponeren, vindt MCLaren-coureur Fernando Alonso de Mercedes-racers niet de beste rijders op dit moment. Hij noemt in gesprek met BBC 5 Live Daniel Ricciardo de beste op de huidige Formule 1-grid.

"Ik denk dat Daniel op dit moment de beste van het stel is, vooral vanwege de manier waarop hij het racen benadert. Hij is erg toegewijd in alles dat hij doet. Op de baan zie je hem nauwelijks fouten maken. Qua inhaalmanoeuvres is hij waarschijnlijk de beste die er rondloopt. Wanneer hij een actie inzet, haalt hij in 99 procent van de gevallen het gewenste resultaat."

Het succes van de collega-coureur van Max Verstappen komt volgens Alonso niet uit de lucht vallen. "In 2014 heeft hij aan de zijde van Sebastian Vettel al knappe dingen laten zien. Hij was Vettel op vrijwel elk vlak de baas, en niet zo'n beetje ook. In het rijden, in de aanpak, in de starts, in de pitstops, in het inhalen; in alles was hij beter. Hij versloeg Vettel relatief eenvoudig, dus Ricciardo zou momenteel mijn stem krijgen als het gaat om de beste Formule 1-coureur."