Spaanse pers: 'Alonso klaar met McLaren en stopt'
i

ANP

Spaanse pers: 'Alonso klaar met McLaren en stopt'

admin • 16:04, 27-04-2018 / Laatste Update: 12:17, 15-01-2024

Volgens de Spaanse sportkrant Diaro Gol is Fernando Alonso helemaal klaar met de situatie bij McLaren en vertrekt de tweevoudig wereldkampioen aan het einde van het seizoen. Of McLaren zijn carrière in de Formule 1 vervolgt of op jacht gaat naar andere grote overwinningen, is nog niet duidelijk.

Volgens de krant zou F2-rijder Lando Norris de vervanger worden van Alonso. Nyck de Vries lijkt dus achter het net te vissen. Het lijkt zeer goed mogelijk dat Alonso overstapt naar een ander kampioenschap. De Spanjaard rijdt dit jaar al mee in het World Endurance Championship en doet mee aan de 24 Uur van Le Mans.

Triple Crown

Daarmee zou Alonso een nieuwe stap kunnen zetten op jacht naar de Triple Crown. Dat betekent het winnen van de GP van Monaco, de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans. Alonso heeft tot nu toe alleen de eerste race gewonnen. Vorig jaar deed hij voor het eerst mee aan de Indy 500. Dit jaar start hij dus in Le Mans.

Buitenkansje Haas

Volgens hetzelfde medium zou Haas het enige F1-team zijn buiten de top-drie dat Alonso naar zich toe kan lokken. Het Amerikaanse karakter zouden interessant zijn voor de 36-jarige Spanjaard. Alonso zou op zijn beurt wel salaris in willen/moeten leveren.