Verstappen tegenover 124 boksers in nieuwe reclamecampagne (video)

Martijn Baars • 12:13, 01-09-2017 / Laatste Update: 13:55, 08-01-2024

Max Verstappen speelt de hoofdrol in de wereldwijd gelanceerde ‘Energy to Perform’-campagne van zijn technische partners Esso en Mobil 1. De Formule 1-coureur van Red Bull Racing neemt het in de video op tegen 124 zwaargewicht boksers.

Om te laten zien hoe zwaar coureur en auto het te verduren krijgen op de Formule 1-circuits, brengen Red Bull Racings technische partners Esso en Mobil 1 deze gigantische krachten in beeld. In een serie performancevideo’s staat Max Verstappen tegenover 124 zwaargewicht boksers.

Spaceshuttle

De stoten van de boksers samen zijn gelijk aan de hoeveelheid G-krachten die hij te verduren krijgt in een gemiddelde Formule 1-race, in de bochten oplopend tot soms wel 6G. Vergelijkbaar met vliegen in een straaljager, of de lancering van een spaceshuttle.

Krachtige impact

"De confrontatie met 124 boksers was pittig, maar ook te gek", vertelt de Limburger zelf in een persbericht. "Tijdens het raceseizoen ervaren we week in, week uit immense fysieke druk en uitdaging. Deze video laat onze fans op een energieke manier de impact van al die krachten ervaren."