Wehrlein geniet van concurrentie Ocon bij Manor
i

EPA

Wehrlein geniet van concurrentie Ocon bij Manor

Bart van der Wijst • 19:22, 28-10-2016 / Laatste Update: 21:19, 12-12-2023

Pascal Wehrlein bezit momenteel het 1ste stoeltje bij Manor F1 Team. De Duitser, die aan zijn eerste seizoen bezig is in de Formule 1, heeft achter hem Esteban Ocon - waar dat eerst Rio Haryanto was. Wehrlein is blij met de komst van de testrijder van Mercedes, die de concurrentie in het team groter heeft gemaakt.

"Ten eerste wil ik zeggen dat ik van druk houd", aldus Wehrlein tegenover Autosport. "Ik moet zeggen dat de komst van Ocon een goede zet was. Iedereen ziet nu een betere concurrentiestrijd dan met Rio (Haryanto, red.), en dat is een goed teken. Daarnaast kijk ik naar wat Ocon doet, zodat ik van hem kan leren. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk mijn eigen rijstijl en de inzet in een GP-weekend."

Toekomst

Waar Ocon in verband wordt gebracht met Renault en Force India, is het rondom Wehrlein erg rustig. Het lijkt erop dat de Duitser zijn huidige team, Manor, trouw blijft. "Als ik mag blijven, dan zou ik zeer blij zijn. Ik denk dat het team veel progressie heeft gemaakt ten opzichte van vorig jaar en het gat heeft verkleind met de concurrentie. Volgend seizoen is er natuurlijk nog een grote stap te maken en ik hoop daar deel van uit te maken", besluit Wehrlein.