Onderzoek naar bandenspanning Mercedes en Ferrari

6 september 2015

AP
Onderzoek naar bandenspanning Mercedes en Ferrari

Lewis Hamilton is nog niet helemaal zeker van zijn overwinning bij de Grote Prijs van Italië. De stewards zijn zondag na de Grand Prix in de Formule 1 op Monza een onderzoek begonnen naar beide Mercedessen.

De bandenspanning van de auto's van Hamilton en zijn uitgevallen teamgenoot Nico Rosberg zou te laag zijn geweest.

Ook de bandenspanning van de Ferrari's van Sebastian Vettel (tweede) en Kimi Räikkonen (vijfde) werd door de technici nader bekeken, maar die bleek in beide gevallen boven de minimaal toegestane waarden te liggen.

Mercedes-chef Toto Wolff verzekerde na afloop dat zijn monteurs voor de start alle waarden binnen de marges hebben gehouden. 'We kunnen alleen zeggen dat we alles onder toezicht van Pirelli hebben gedaan', zei Wolff tegen de Duitse zender RTL. Pirelli is de bandenleverancier in de Formule 1.

Hamilton kreeg vijf rondes voor het einde via de boordradio te horen dat hij nog even alles moest geven. Mogelijk deed Mercedes dat met het oog op een eventuele tijdstraf. 'We wilden de grootst mogelijke kloof slaan met het oog op verschillende scenario's', legde Wolff uit.

Hamilton zei na afloop niets te weten van een onderzoek. Mocht hij een tijdstraf van 25 seconden krijgen, dan is dat net voldoende om de winst te behouden. Zijn voorsprong op nummer twee Sebastian Vettel was 25,042 seconden.