Vettel bekritiseert harde opvoeding van Max Verstappen door vader Jos: ‘Helpt het om je kind te slaan?’

5 oktober 2022

Getty
opvoeding-max-verstappen-jos-slaan

Max Verstappen is een ontzettend goede autocoureur, daar is iedereen het wel over eens. Dat komt volgens de kenners mede door de opvoeding van vader Jos. Maar Sebastian Vettel, coureur bij Aston Martin, heeft kritiek op de manier waarop Jos zijn zoon heeft opgevoed.


Die opvoeding ging niet altijd met de mantel der liefde, zeker niet toen Max nog rondjes reed in de kart. Vader Jos heeft de kleine Max wel eens alleen achtergelaten bij een tankstation toen hij naast een karttitel greep. Ook lijkt Jos nogal losse handjes te hebben, nadat bleek dat hij zijn eigen vader in elkaar sloeg. Dit voedde ook weer geruchten over de harde opvoeding van de kleine Max.

Onnodig
Deze opvoeding bracht de 25-jarige Nederlander wel naar de top, maar Vettel vraagt zich af of dit de juiste manier is voor toptalenten in hun sport. "Wat denken we dat iemand veerkrachtig maakt?", vraagt de 4-voudig wereldkampioen zich af bij Road and Track. "Ik werd niet in elkaar geslagen door mijn ouders. Maar werkt het wel als dat je hele leven is gebeurd? Of werkt het om je kind lief te hebben en ze te leren hoe de wereld werkt?"

"Nu ik zelf vader ben, heb ik ook te maken met dit soort vragen. Maar als je je kinderen toestaat om je tegen te spreken, dan moet je ook verwachten dat ze dat gaan doen", aldus Vettel.

Verstappen staat op het punt om zijn 2e wereldkampioenschap in de Formule 1 achter zijn naam te schrijven. Komend weekend in Japan kan het gebeuren. Check hier hoe laat Verstappen in actie komt!