Oud-wereldkampioen duidelijk over Kvyat: ‘Ze zullen hem nooit terughalen bij Red Bull’

19 oktober 2019

BSR/MotorSport Inc

Duidelijke taal van Jacques Villeneuve! De Canadese oud-wereldkampioen Formule 1 (in 1997) weet 1 ding zeker: Daniil Kyvat maakt geen kans om volgend jaar naast Max Verstappen in de Red Bull te racen.


Hoewel de Thai Alexander Albon sinds de zomerstap naast Max rijdt, is het nog niet 100% zeker dat hij dit in de komende jaren ook doet. Het is nog niet duidelijk wie naast Max 2e viool speelt, maar volgens Villeneuve hoeft de Rus Kvyat hier niet aan te denken.

"Hij mag blij zijn dat hij terug is!"
"Ze zullen Kvyat nooit terughalen bij Red Bull. Hij hoeft daar niet meer over te dromen, want dat past niet in de plannen van het team. Hij was er al eens uit getrapt en mag allang blij zijn dat hij terug is (bij Toro Rosso). Ze geven hem een 2e jaar in een jong team en dat is goed voor hem", aldus de duidelijke taal van de uitgesproken Canadees.

Tegenover het Russische Championat gaat hij vrolijk verder. "Hij had de races ook thuis vanaf de bank kunnen kijken, maar nu mag hij zelf deelnemen aan de F1 en krijgt hij ervoor betaald. Wel is hij dit seizoen een stuk beter dan in voorgaande jaren, hij gebruikt zijn gezonde verstand en is veel rustiger."