Poll: op deze 8 banen móet de F1 dit seizoen nog rijden

27 maart 2020

BSR
Spa-Francorchamps

Om een wereldkampioen te kronen, moeten er dit jaar minimaal 8 Formule 1-races georganiseerd worden op 3 continenten. De eerste 7 werden al afgelast of uitgesteld en de baas van de sport Chase Carey richt zich op 15 tot 18 wedstrijden. Maar wat als dat niet lukt?


Volgens ons zijn dit de races (in willekeurige volgorde) die echt gehouden moeten worden. Monaco nemen we expres niet mee in de lijst, omdat deze als enige GP echt is afgelast voor dit seizoen:

Nederland, Zandvoort
Uiteraard moet 'onze' GP echt doorgaan! De baan is al af, de hype is groot en de fans van Max Verstappen willen hun held nu weleens in eigen land bekijken. De Dutch Grand Prix is officieel uitgesteld, maar ergens rondom het F1-weekend in Francorchamps (België) moet het toch lukken?

Azerbeidzjan, Baku Street Circuit
Heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot 1 van de favorieten van de fans. Lange, brede rechte stukken, krappe haarspeldbochten, een prachtige oude stad: een stratencircuit dat perfect is uitgevoerd. Wint het gemakkelijk van Monaco als het om spektakel gaat.

België, Spa-Francorchamps
Volgens velen de allermooiste GP van de kalender. Het circuit van Francorchamps is natuurlijk gebouwd in de Ardennen, wat een mooi contrast is met de vaak saaie circuits die de afgelopen 20 jaar ontwikkeld zijn door huisontwerper Hermann Tilke. Het is gewoon echt altijd leuk in België.

Canada, Circuit Gilles Villeneuve
Wordt nog weleens vergeten, maar heeft legendarische edities gehad. De semi-stratenbaan lijkt een beetje op Melbourne maar is een stuk interessanter om op te rijden. De remmen hebben het vaak loeizwaar, ook wil er nog wel eens een bui vallen die boel in de war schopt. Prima plek om het seizoen te beginnen (dat is ook de planning).

Circuit Gilles Villeneuve

Circuit Gilles VilleneuveSingapore, Marina Bay Street Circuit
Net als in Baku weten ze ook in Singapore wel hoe ze een event moeten neerzetten. Vet stratencircuit, nachtrace (vonken!) en een beetje moessonregen zorgen vaak voor spektakel in de Aziatische stadstaat. Ook de plek waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo op elkaar botsten.

Japan, Suzuka
Ontworpen door de Nederlander John Hugenholz is het extreem technische Suzuka vooral een favoriet van de coureurs. Voor de teams is het lastiger, omdat de afstelling hier moeilijk gevonden is. Onmisbaar op de F1-kalender door de lastige s-bochten en de legendarische 130R.

Groot-Brittannië, Silverstone
Werd niet altijd op Silverstone verreden, maar de GP van Groot-Brittannië is geweldig. Altijd close racing, goede sfeer en een thuiswedstrijd voor de teams. Hoort absoluut op elke kalender te staan.

Brazilië, Interlagos
Het circuit waar wereldkampioenschappen uitgevochten werden én waar Verstappen het de laatste jaren fantastisch doet. Tel daarbij de ziek gepassioneerde Braziliaanse fans op en je snapt waarom Interlagos ook bij een kleine kalender hoort.

Welke 3 races mogen er volgens jou écht niet ontbreken?

 • Nederland (27%, 196 stemmen)
 • België (18%, 133 stemmen)
 • Brazilië (14%, 103 stemmen)
 • Oostenrijk (13%, 97 stemmen)
 • Mexico (8%, 55 stemmen)
 • Groot-Brittannië (5%, 35 stemmen)
 • Singapore (4%, 27 stemmen)
 • Italië (4%, 26 stemmen)
 • Azerbeidzjan (3%, 25 stemmen)
 • Japan (2%, 18 stemmen)
 • Canada (2%, 11 stemmen)
 • Australië (1%, 4 stemmen)

Aantal stemmen: 250

Laden ... Laden ...