Red Bull-adviseur Marko zet Hamilton op zijn plek: ‘Max is nu al slimmer’

10 oktober 2016

ANP

Veel mensen in de F1-wereld hebben al hun zegje gedaan over de verdedigende acties van Max Verstappen afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander verdedigde stevig zijn 2e plaats ten opzichte van Lewis Hamilton. De Engelsman beklaagde zich vervolgens over de boordradio dat de Nederlander van richting veranderde in de remzone. Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko laat in gesprek met Auto Motor und Sport nog even duidelijk weten dat Hamilton niet zo moet zeiken.


"Een ieder die rijdt met een Mercedes-motor en ondanks de aanwezigheid van DRS niet vooraan rijdt, kan zich beter stil houden. Op 19-jarige leeftijd is Max nu al slimmer dan een 3-voudig wereldkampioen. En dat op banden die 5 ronden ouder waren. Dan moet Hamilton niet zeuren over de boordradio. Hij kan beter leren hoe hij bij het remmen van richting verandert", is de sneer die Marko even uitdeelt aan Hamilton.

"Moet Verstappen in de voorlaatste ronde van de race de richtingaanwijzer aandoen of Hamilton er gewoon voorbij laten?", vraagt de topadviseur van Red Bull zich hardop af. "Max had de banden gewoon volledig onder controle in Japan. Hij had nog 5 ronden door kunnen rijden op het setje waar hij mee finishte."

Pluim voor Hamilton
Ondanks de duidelijke taal van Marko, moet Hamilton toch een pluim krijgen. Mercedes diende na de wedstrijd een protest in, maar op aanraden van de Engelsman werd deze weer ingetrokken. Ook Mercedes-manager Toto Wolff liet zich positief uit over Verstappen.