Red Bull ‘bang’ voor nieuwe Mercedes-motor

8 september 2015

AFP
Red Bull 'bang' voor nieuwe Mercedes-motor

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is onder de indruk van de nieuwe motor van Mercedes. Hij noemt de krachtbron zelfs 'beangstigend'.

De Duitse renstal introduceerde afgelopen weekend op Monza de nieuwste motor, waarmee ze de eerste stap willen zetten naar volgend seizoen. De resultaten kwamen direct, want bij de eerste vrije training waren zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton een klasse apart.

Het succes voor Rosberg was tijdelijk, omdat hij problemen kreeg met zijn nieuwe motor, maar Horner denkt dat het potentieel al zichtbaar werd. ,,Het was beangstigend hoe goed ze waren op de vrijdagtraining", zo vertelt de teambaas aan Motorsport. ,,Wel zijn ze op problemen gestuit, want het lijkt erop dat ze de kracht een beetje omlaag hebben geschroefd. Maar de progressie die ze lieten zien op vrijdag was significant. Echt beangstigend. Ze zijn een klasse apart op dit moment."

Ferrari
Horner zal de vooruitgang van de Mercedes-motor met pijn in het hart hebben moeten aanschouwen. Red Bull hoopte namelijk dat Mercedes volgend seizoen de krachtbron voor de Oostenrijkse renstal zou leveren. De Duitsers voelden er alleen weinig voor om de concurrent te helpen.

De blik van Horner heeft zich daardoor gericht op Ferrari. Een motor die iets achter ligt op de Merecedes-motoren, maar wel mijlenver voor ligt op de huidige Renault-motor.

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene staat niet onwelwillend tegenover een deal met Red Bull. ,,Het is gemakkelijk om te denken dat als je Red Bull een sterke motor geeft, dat zij vervolgens erg competitief worden. Maar ik weet dat ons team, onze monteurs en technici hun vak goed verstaan. Daarom heb ik er geen probleem mee. De Formule 1 wordt ook leuker als je een sterke opponent hebt."

,,Dat betekent overigens niet dat we morgen onze motor aan Red Bull of Toro Rosso (het team van Max Verstappen, red.) geven, maar je moet niet bang zijn voor een beetje competitie. Dat is niet waar Ferrari voor staat. Wij knokken met iedereen."

Lees ook: ‘KNVB-directeur Van Oostveen schuldig aan Oranje-blamage’