Ricciardo denkt heel goed na over nieuw contract: ‘Belangrijkste uit mijn loopbaan’

4 december 2017

ANP

Daniel Ricciardo weet nog niet waar zijn toekomst ligt. De coureur is in het bezit van een aflopend contract en zit op een kruispunt in zijn carrière.


De Australiër staat nog tot eind 2018 onder contract bij de renstal van Red Bull. De 28-jarige Ricciardo geldt als kandidaat om bij Ferrari of Mercedes in te stappen als de contracten van Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas aflopen. Maar langer de teamgenoot van Max Verstappen (verlengde tot 2020) blijven, behoort ook tot de opties.

Belangrijkste beslissing
"Als ik een 3-jarig contract ergens teken, dan lig ik voor het grootste deel van mijn verdere carrière vast", verklaart Ricciardo in een blog op de website van Red Bull. "Ik moet het juiste besluit nemen, waarschijnlijk het belangrijkste uit mijn loopbaan."

Belangrijke beslissing
"Komend jaar wordt heel belangrijk voor me, omdat het om meer zal draaien dan rijden alleen", zegt Ricciardo in een blog op de website van Red Bull.  "Ik wil niet zomaar ergens tekenen zodat ik er niet meer mee bezig ben. Er staat veel op het spel, want het is een belangrijke beslissing. Ik moet hier de tijd voor nemen. Ik word volgend jaar al 29 jaar, dus bij de komende deal ben ik in de 30. Ik ben niet meer het onbewezen talent, dat overal wil tekenen om maar een plekje op de grid te hebben."

GP Australië
Naar alle waarschijnlijkheid rijdt Ricciardo komend seizoen nog gewoon voor Red Bull. Op 25 maart rijdt zijn thuisrace in Melbourne.