Sick! Jos Verstappen traint de zoon van ‘oude bekende’

1 april 2021

Getty Images

Jos Verstappen is na zijn actieve carrière als racecoureur (onder andere in de Formule 1) aan de slag gegaan als begeleider van talenten. Met als bekendste zijn zoon Max, die nu regelmatig een Grand Prix wint in de F1. Max hoeft niet meer full-time begeleid te worden en dus is er ruimte voor een nieuwe telg. En dat is een bekende naam!


Het gaat namelijk om de zoon van de manager van Max Verstappen. De manager heet Raymond Vermeulen, zijn zoontje Thierry. De 18-jarige Thierry racet pas een jaar, maar won in 2020 al de Porsche Cayman GT4, de clubsport-divisie van de Porsche Sprint Challenge.

'Op mijn manier'
RacingNews365 sprak met Jos Verstappen over zijn nieuwe stap. "Ik heb hem eigenlijk aan het racen gekregen. Voorheen had hij een keer voor de fun in een kart gezeten, maar hij racet pas een dik jaar."

"Hij krijgt een turbo class in de autosport van mij. We doen dit wel op mijn manier, anders heeft het voor mij geen zin. Ik wil wel kunnen werken zoals ik dat wil, maar dat gaat heel goed. We hebben een hele goede klik met elkaar en met het team."

Jos oefent met Thierry onder andere op Spa-Francorchamps en de Red Bull Ring. Volgens Verstappen is de Porsche een moeilijke auto om onder controle te krijgen, zeker qua remmen.