Toro Rosso hoopt met wat geluk Renault voorbij te gaan in WK-stand

26 november 2019

EPA

Toro Rosso hoopt in de laatste race van het Formule 1-seizoen Renault nog voorbij te gaan in de WK-stand. Daarvoor is de Italiaanse renstal logischerwijs wel afhankelijk van de resultaten van de rest. We leggen uit hoe het team van Pierre Gasly en Daniil Kvyat nog een plekje kan stijgen.


Laten we vooropstellen dat dit gaat om de 5e plek (van de 10) in het kampioenschap. Het is dus een heuse strijd tussen middenmoters. Het gat is 8 punten in het voordeel van Renault. Dat klinkt weinig, maar eigenlijk is het best veel voor teams die over het algemeen weinig punten pakken. Toro Rosso heeft er momenteel namelijk 83 na 20 races, gemiddeld dus iets meer dan 4 punten per race.

Gelukje nodig
En de keren dat Toro Rosso veel punten pakte, kwam dat voornamelijk door de chaos op de baan. In Duitsland (23 punten) en Brazilië (19) pakte Toro Rosso veel punten. Dat waren ook de races dat zij op een podiumplek pakte. In totaal pakte het kleine broertje van Red Bull Racing in slechts 4 van de 20 races 8 of meer punten.

Een zware kluif voor Toro Rosso in Abu Dhabi, dus.