🎥 | Verstappen achter Mercedessen 3e in laatste training

1 augustus 2020

Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de 3e tijd neergezet. Alleen de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton waren respectievelijk 3 tienden en 2 tienden rapper.


Problemen waren er voor Verstappens teamgenoot Alexander Albon. De Britse Thai bleef bijna de hele sessie binnen omdat na zijn crash van gisteren een aantal onderdelen vervangen moesten worden. Pas het laatste kwartier kwam Albon de baan op en daarin kwam hij niet verder dan de 13e tijd.

Favoriet
Nadat Mercedes in de 1e vrije trainingen het gaspedaal nog niet echt serieus had ingedrukt, liet de Duitse renstal aan het begin van de middag zien dat het toch ook dit weekend op Silverstone weer de favoriet is. Bottas knalde met 1.25,873 naar de snelste tijd van het weekend. Hamilton, 6-voudig winnaar op zijn thuiscircuit, zat daar vlak achter.

Max dan
Verstappen wist als enige coureur in de buurt te blijven. De Nederlander, vrijdag de snelste in de 1e vrije training maar slechts 14e in de 2e, hield Lance Stroll (4), Carlos Sainz (5) en Charles Leclerc (6) ruim achter zich. Bij Sebastian Vettel ging het slecht. Net als gisteren had de Duitser problemen aan zijn auto, resulterend in de 14e tijd en weinig vertrouwen in de kwalificatie van vanmiddag.

De kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië is zaterdag om 15.00 uur. Zondag om 15.10 uur gaan de lichten op groen voor de race.