Verstappen being Verstappen: “Zou niet weten waarom ik het nu anders moet aanpakken”

2 juli 2020

Getty Images

De Formule 1 gaat - godzijdank - weer beginnen. Max Verstappen en de andere coureurs trappen het seizoen af met 2 races in Oostenrijk. Het is nog de vraag hoe dit seizoen er precies uit gaat zien. Verstappen blijft er - zoals we hem kennen - nuchter onder: "Ik zou niet weten waarom ik dit seizoen anders aan zou moeten pakken."


Die woorden van Verstappen werden opgepikt en opgeschreven door Arjan Schouten, F1-verslaggever van het AD. Later sprak de Red Bull-coureur over de baan in Oostenrijk. Op de Red Bull Ring is aankomende zondag en de zondag erop een race. Verstappen won de afgelopen 2 seizoenen op die baan. Hoe kijkt hij naar de komende 2 races?

"Die zeges geven me nog geen garanties voor dit jaar", vindt Verstappen. "We gaan er natuurlijk wel voor om elke race te winnen, maar laat ik eerst maar weer eens zo snel mogelijk comfortabel worden in de auto."

Over die aanpak
"Of het nou 8, 15 of 22 races worden, mijn aanpak verandert niet", meldt de Nederlander. "Een keer niet finishen, dat wil je nergens. En je gaat sowieso altijd voor het best mogelijke resultaat, zonder bizarre risico’s te nemen. Dus de benadering blijft vrij gelijk. Ik zou niet weten waarom dat nu opeens anders zou zijn."

Waar hij nu staat? Verstappen heeft eigenlijk geen idee. ,,Alle verbeteringen aan de auto die al ingecalculeerd waren, hebben we ook met alle vertraging die we gehad hebben toch door kunnen voeren. Dus dat is positief. Maar laten we maar gewoon op de baan gaan kijken waar we staan. Altijd beter dan er over blijven praten.”