Verstappen ‘te goed’ om naar Mercedes te gaan

5 juli 2019

ANP
Verstappen Marko

Max Verstappen kan door een optie in zijn contract volgend jaar niet overstappen naar Mercedes. Volgens Autobild houdt de clausule in dat de Nederlander niet in de top 3 van het kampioenschap mag staan, wil hij onder zijn verbintenis uit willen. Verstappen staat na zijn overwinning in Oostenrijk 3e en mag dus niet weg.


Bij het heersende topteam Mercedes kijken ze op het moment aan of Valtteri Bottas nog een jaar willen behouden. De Fin kondigde aan het begin van het seizoen aan 'Bottas 2.0' te laten zien, maar kan Lewis Hamilton net als de vorige seizoenen totaal niet bijbenen. Geruchten over Verstappen en Mercedes zijn er al jaren.

Marko gelooft het wel
Red Bull-adviseur Helmut Marko weet dat Max nog tot eind 2020 een contract heeft. "En de clausule is gerelateerd aan zijn prestaties. Ik maak me dus niet zo'n zorgen." De deal is dat Verstappen na de GP van Hongarije, over precies een maand, niet in de top 3 van het rijderskampioenschap mag staan, aldus Autobild in elk geval.

Senna
Marko maakt zich dus geen zorgen dat zijn sterrijder vertrekt. De Oostenrijker pikte Verstappen jaren geleden zelf op in de Formule 3 en krijgt zijn vertrouwen dik terugbetaald. "Toen ik in 2015 zei dat er een nieuwe Ayrton Senna aan zat te komen, kreeg ik kritiek van sommige experts. Nu spreekt niemand me meer tegen." Senna wordt ondanks (of dankzij) zijn 3 wereldtitels wel gezien als de beste Formule 1-coureur aller tijden.