Verstappen kan leven met 2de plek: ‘Denk dat we goede kans hebben om te winnen’

11 juli 2020

Getty Images

Max Verstappen kan prima leven met zijn 2de plek in de regenachtige kwalificatie voor de GP van Oostenrijk. Hij vergezeld Lewis Hamilton morgen op de eerste startrij en dat op een kletsnat circuit.


Slecht zicht
Vorige week schoof hij door een gridstraf van Lewis Hamilton vlak voor de start op naar P2, nu legde hij op eigen kracht beslag op die startpositie. Na een fascinerend gevecht op een kleddernatte Red Bull Ring, waar alleen Lewis Hamilton nóg beter presteerde in bijzonder lastige omstandigheden. "De baan zelf viel nog wel mee, maar het zicht was echt dramatisch’’, merkte Verstappen.

"In Q1 was het heel erg druk, dan moest je echt gaten laten vallen. En in Q2 en Q3 begon het nog harder te regenen, wat de omstandigheden heel tricky maakten. Veel plassen ook op het asfalt, waardoor ik veel grip verloor. Daardoor voelde het toen allemaal niet meer zo goed als in de eerste 2 sessies. Maar P2 is uiteindelijk gewoon prima. Dit was een prima kwalificatie. Ik denk dat we een goede kans hebben om te winnen morgen.”