Verstappen klaagde in China over afremproblemen: ‘Er klopt gewoon iets niet’ (video)

23 april 2019

Getty Images

Max Verstappen werd tijdens de Grand Prix van China 4de. Het maximaal haalbare volgens hemzelf en Red Bull. Na afloop had de Nederlander tegenover de camera's ook weinig te klagen, maar onderweg deed Verstappen dat wel. Dat zocht F1 Maximaal uit.


Zij wijzen naar een gelekte boordradio die op YouTube te vinden is. Daaruit blijkt dat Verstappen klaagde over afremproblemen, iets waar hij in Melbourne ook al last van had.

Waar ligt het probleem
"Ik heb veel last van blokkerende banden aan de achterzijde tijdens het remmen, ik denk niet dat het door de rembalans komt", sprak Verstappen tijdens de race tegen zijn engineer. Ook aan het einde van de race klaagde hij over het remmen. "Er klopt gewoon iets niet met het afremmen op de motor", zei hij.

Na afloop van de race klonken tevreden berichten over de boordradio. "Goed gedaan Max, we hebben er het beste van gemaakt. Cheers!", riep de engineer van Verstappen, die bijval kreeg van Christian Horner. "Goed gereden Max, je oogde erg solide. We hebben een goed resultaat neergezet, op naar de volgende."

Beluister hieronder de volledige boordradio!