‘Verstappen krijgt stoeltje bij Toro Rosso’

13 augustus 2014

'Verstappen krijgt stoeltje bij Toro Rosso'

RIJSWIJK - Max Verstappen zal komend seizoen al te bewonderen zijn in de Formule 1. De zoon van voormalig formule 1-coureur Jos Verstappen zou gaan rijden voor Scuderia Toro Rosso, het Italiaanse satellietteam van Red Bull Racing. Dat heeft een bron binnen Toro Rosso aan De Telegraaf laten weten.

Volgens De Telegraaf zou Verstappen junior (16) intensief worden klaargestoomd om volgend jaar op 15 maart aan de start van de Grand Prix van Australië te kunnen verschijnen. Mocht hij daadwerkelijk van start gaan in Melbourne, dan is hij met zijn 17 jaar en 164 dagen de jongste debutant ooit in de koningsklasse van de autosport.

Verstappen zou bij Toro Rosso de bolide van Jean-Eric Vergne overnemen. Diens contract loopt na dit seizoen af en zou niet verlengd worden. Het nieuws wordt naar verwachting komende week, voor de Grand Prix van België, naar buiten gebracht.

Junior Team
Max Verstappen werd dinsdag bij Red Bull gepresenteerd als aanwinst voor het Junior Team. Het programma dat talentvolle coureurs daar mogen volgen is normaal gesproken een geleidelijke begeleiding naar een carrière in de Formule 1. De verwachtingen voor Verstappen zijn echter dusdanig hoog dat hij een versneld traject gaat volgen.

Verstappen won de afgelopen jaren zo'n beetje alles wat er te winnen viel in de kartwereld. Momenteel rijdt hij voor Van Amersfoort Racing zijn eerste seizoen in het Europees kampioenschap Formule 3. De Limburger staat in dat kampioenschap op de 2e plaats en won al 8 races.