Verstappen wilde te veel en Hamilton heeft ‘ondermaats gepresteerd’

15 april 2018

EPA

Er is een hoop gebeurd zondagmorgen op het Formule 1-circuit in Shanghai en dus tijd om terug te blikken. Max Verstappen en Lewis Hamilton kijken naar hun beslissende momenten in de race.


Verstappen: klotegevoel
Verstappen kon de Grote Prijs van China winnen, maar hij ging de fout in. "Elke coureur heeft wel eens een race vergooid. Hier leer je van", zegt hij tegen Ziggo Sport. Het is een fout geweest met de grootste gevolgen: de botsing 12 ronden voor de finish met Sebastian Vettel. "Dit geeft een klotegevoel natuurlijk. Als ik hier lachend zou zitten, zou er iets niet goed zijn. Dit is me niet vaak overkomen."

"Ik had hier kunnen winnen." Dat zegt Verstappen overtuigdend. "Maar iedereen maakt het een keer mee, elke coureur vergooit een keer een race.” Ricciardo won de race. "Anders had ik daar gestaan", zegt Verstappen jaloers en toch ook wel gefrustreerd. "Maar ik heb het zelf uit handen gegeven.”

Excuses aan Vettel
Verstappen bood na afloop zijn excuses aan bij Vettel. "Dat kan je maar het beste direct doen. In 1e instantie was het niet mijn intentie om Vettel daar in te halen. Maar ik zag een gaatje en wilde me even laten zien aan de binnenkant. Hij stuurde scherp in, ik moest remmen om hem niet te raken, blokkeerde en toen gebeurde het alsnog. Ik kan alleen naar mezelf kijken.”

Hamilton: geen snelheid
Lewis Hamilton van Mercedes eindigde met zijn 4e plek voor de 28ste race op rij in de punten. Maar Hamilton zelf vindt dat-ie ondermaats gepresteerd heeft. "Ik had gewoonweg geen snelheid."

Ook heeft hij zijn zorgen geuit over zijn auto. En dat is niet voor het eerst dat hij dat doet. Ferrari en Red Bull steken Mercedes vooralsnog de loef af. In Australië en Bahrein won Sebastian Vettel (Ferrari), in China was Daniel Ricciardo (Red Bull) de snelste "Ik reed op oude banden en had geen schijn van kans.''