Virtuele 24 uur Le Mans: Verstappen vs. winnaars Indy 500

31 mei 2020

BSR Agency

Max Verstappen doet op 13 en 14 juni mee aan de virtuele versie van de 24 uur van Le Mans. Hij treft daar concurrenten uit de Formule 1, maar ook jongens uit de Indy 500. Juan Pablo Montoya en Simon Pagenaud wonnen de Indianapolis 500 allebei al eens.


De Colombiaanse coureur Montoya won de Indy 500 2 keer, in 2000 en 2015. Tussendoor reed hij ook in de Formule 1. De Fransman Pagenaud zegevierde vorig jaar op de beroemde ovaal van Indianapolis.

Norris had mot met Pagenaud
De Fransman kreeg het onlangs nog online aan de stok met Lando Norris, de Formule 1-coureur van McLaren die over twee weken ook meedoet aan de virtuele 24 Uur van Le Mans. Pagenaud schakelde Norris bewust uit in de virtuele versie van de Indy 500. Norris lag aan de leiding met nog 2 rondjes te gaan toen hij boven op de bolide van achterblijver Pagenaud knalde, die met opzet tergend langzaam reed. De Fransman had even daarvoor al op zijn livestream aangekondigd dat hij Norris zou uitschakelen.

Opzet 24 uur
Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans bestaan de teams uit 4 rijders: minimaal 2 profcoureurs en maximaal 2 simracers of esporters. Naast Verstappen en Norris doen uit de Formule 1 ook onder anderen Charles Leclerc, Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi mee. De oud-wereldkampioenen Fernando Alonso en Jenson Button kruipen ook achter het scherm.