5 nog gekkere ‘voetbal’-blessures dan die van Axel Witsel

10 december 2019

Imago Sport
5 nog gekkere 'voetbal'-blessures dan die van Axel Witsel

Axel Witsel raakte maandag 'mysterieus' geblesseerd, waardoor hij de rest van dit kalenderjaar niet meer in actie kan komen voor zijn ploeg Dortmund. Nu blijkt dat de Belg thuis van de trap is gevallen. Pijnlijk voor hem, maar het is zeker niet de gekste blessure die iemand thuis kan oplopen. Check die van deze spelers bijvoorbeeld:


Kevin Kyle (Sunderland)
Kevin Kyle was in 2006 net vader geworden en moest, zoals vader dat moeten, een flesje klaarmaken voor zijn zoontje. Hij deed wat water in een pannetje, terwijl hij zijn kind op schoot had. Het jochie maakte een onverwachte beweging en het pannetje vloog van het fornuis. Gevolg? Een pan kokend water recht over de edele delen van de voetballer. De schade viel ondanks een opname in het ziekenhuis mee: hij kon een week niet voetballen.

Kevin Hofland (Feyenoord)
Kevin Hofland raakte in 2008 geblesseerd door zijn eigen hond. Hij wilde het beestje uitlaten, maar had daarbij geen rekening gehouden met het eigenwijze gedrag van de viervoeter. "De hond wilde naar links en Kevin ging naar rechts", zo sprak zijn trainer Gertjan Verbeek. Hofland hield er een enkelblessure aan over.

Santiago Canizares (Valencia)
Valencia was in 2002 de kampioen van Spanje en Santiago Canazares mocht als 1e doelman mee naar het WK. Hij zou echter geen moment in actie komen na een domme actie op zijn hotelkamer. Hij scheurde een pees in zijn voet, omdat hij er een parfumfles op liet vallen. Weg WK-ambities.

Purrel Fränkel (De Graafschap)
Iedereen weet wel dat het stoten van je kleine teen ongelofelijk veel pijn kan doen. Purrel Fränkel deed daar nog een schepje bovenop. De speler van De Graafschap liet een wasmachine op zijn tenen vallen.

Eldridge Rojer (Excelsior)
Eldridge Rojer raakte in het seizoen 2007/2008 ernstig geblesseerd aan zijn knie. Wat hij aan het doen was? Vrijen met zijn vriendin in de badkamer. Tijdens de daad verdraaide de speler zijn knie en moest hij 9 maanden revalideren. "We stonden onder de douche en van het 1 kwam het ander", oordeelde hij achteraf.