Huddersfield Town beboet voor ludiek protest tegen shirtsponsoring

5 september 2019

Getty Images

Voetbalclub Huddersfield Town heeft een boete van 50.000 pond (55.000 euro) gekregen vanwege de stunt met shirtsponsoring in de voorbereiding. Toen verschenen de spelers van de Engelse club met heel groot Paddy Power op de tenues.


Supporters van de club, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde, waren tijdens de oefenwedstrijd tegen Rochdale boos over de diagonale balk op de shirts. De Engelse voetbalbond FA liet toen al blijken dat er regels omtrent de grootte van de sponsornaam zijn.

Grapje, mag niet
Huddersfield Town en Paddy Power lieten later weten dat het om een 1-malige stunt ging. Paddy Power is nog steeds shirtsponsor van de club, maar de naam van de bookmaker staat niet op de shirts. Directeur Victor Corcoran van de goksite liet toen weten dat "shirtsponsoring in de voetbalwereld veel te ver is gegaan. Shirts zijn heilig, dus hopen we dat andere bedrijven ons voorbeeld volgen", wijze woorden.

Onverbiddelijk
Huddersfield veilde ook 15 van de gedragen 'nepshirts' voor 3 verschillende goede doelen. Maar ook dat was voor de FA geen reden om af te zien van een boete.