Engelse wedkantoren in paniek: miljoenenverlies 'als het voetbal naar huis komt'
i

Pro Shots / Bildbyran

Engelse wedkantoren in paniek: miljoenenverlies 'als het voetbal naar huis komt'

admin • 15:24, 08-07-2018 / Laatste Update: 08:36, 07-01-2024

'It's coming home, it's coming home. It's coming... Football's coming home.' Heel Engeland zit met smart te wachten dat het voetbal eindelijk naar huis komt. Met andere woorden: dat Engeland weer eens wereldkampioen wordt. Als dat gebeurt zullen de gokkantoren dat gaan merken en niet per se in de goede zin van het woord.

Als Engeland daadwerkelijk volgende week zondag de WK-finale wint, draaien de gokkantoren een verlies van ruim een miljoen euro. Engeland was vooraf ingeschaald als een longshot voor de wereldtitel met een kans van 16:1. Nu 'The Three Lions' de halve finale bereikt hebben, krijg je opeens stuk minder waar voor je geld als Engeland wereldkampioen wordt. Namelijk 5:2.

Topscorer Kane

De bookies gaan helemaal de boot in als Harry Kane topscorer wordt, want ook die had geen beste quotering. William Hill-woordwoerder Joe Crill in de Mirror: "We hebben alleen op de kwartfinale tegen Zweden al een half miljoen pond verloren en er staat nog een enorm bedrag uit als Engeland echt wereldkampioen wordt. Desalniettemin zijn ook wij door het dolle. It’s coming home!''