Europa League: Feyenoord tegen Roma, Ajax in leeg stadion

Europa League: Feyenoord tegen Roma, Ajax in leeg stadion

Harry Nijland • 15:33, 15-12-2014 / Laatste Update: 09:35, 13-12-2023

Feyenoord kan zijn borst nat maken in de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers nemen het op tegen AS Roma. PSV heeft het ook niet getroffen, terwijl Ajax het op papier een stuk makkelijker heeft.

De Amsterdammers spelen tegen het Poolse Legia Warschau. Warschau speelt in de hoogste voetbaldivisie in Polen, genaamd de Ekstraklasa. Dit jaar werd Legia Warschau nog landskampioen. Een voordeel voor de Amsterdammers is dat de uitwedstrijd in Warschau wordt afgewerkt zonder supporters. Legia zit nog een straf uit de UEFA.

Voor PSV kwam Zenit Sint-Petersburg uit de koker. De Russen werden derde in de Champions League, achter Monaco en Leverkusen. Zenit werd in het jaar 2011/2012 voor het laatst landskampioen.

Ajax en PSV beginnen met een thuiswedstrijd op 19 februari. Feyenoord speelt eerst in Roma. AS Roma staat op dit moment tweede in de Serie A en werd in het jaar 2000/2001 voor het laatst kampioen van Italië. Een week later zijn de returns. De finale van de Europa League wordt op 27 mei afgewerkt in Warschau.

Volledige loting:

Young Boys - Everton

Torino - Athletic Bilbao

Sevilla - Borussia Mönchengladbach

VfL Wolfsburg - Sporting Portugal

Ajax - Legia Warschau 

Aalborg - Club Brugge

Anderlecht - Dinamo Moskou

Dnjepr Dnjepropetrovsk - Olympiakos Piraeus

Trabzonspor - Napoli

Guingamp - Dinamo Kiev

Villarreal - Red Bull Salzburg

AS Roma - Feyenoord

PSV - Zenit Sint-Petersburg

Liverpool - Besiktas

Tottenham Hotspur - Fiorentina

Celtic - Internazionale