GA Eagles in Portugal geteisterd door muggen

GA Eagles in Portugal geteisterd door muggen

Harry Nijland • 12:43, 07-01-2015 / Laatste Update: 08:38, 13-12-2023

Go Ahead Eagles zal dinsdagmiddag na de laatste training snel opbreken. De spelers vielen gisteren op het complex in Vale do Lobo ten prooi aan muggen. "We werden lek geprikt", klaagde Foeke Booy.

De trainer van GA Eagles is gewaarschuwd. De temperaturen zijn aangenaam in de Portugese Algarve, maar zodra de zon ondergaat, daalt het kwik snel en komen de muggen opzetten. Dan is het dus zaak om snel in te rukken en het comfort te zoeken van het resort in Almancil. De spelers worden daar goed verzorgd, met veel groente en fruit.

Baloefeningen

De spelers konden dinsdagmorgen op het trainingsveld hun honger naar de bal stillen. Waar op de eerste dag vooral conditietraining op het programma stond, volgden een dag later veel oefeningen met de bal op de warming-up.

Na afloop van de ochtendsessie manifesteerde Deniz Türüç zich als een verdienstelijke doelman. De middenvelder wist de bal zelfs met een fraaie zweefduik uit de bovenhoek te te ranselen. Mocht de nood in de tweede competitiehelft aan de man komen, weet Booy dat hij Türüç als keeper kan inzetten.

Keeper

Aan de overkant onderscheidde Erik Cummins zich als een topschutter. De keeper, die dit seizoen met een verre uittrap scoorde in het uitduel met Excelsior (3-2) kogelde de bal fraai in de bovenhoek achter de verbouwereerde Maurits Schmitz, die per 1 januari als derde keeper fungeert.

Booy heeft te kennen gegeven dat hij in principe met de huidige selectie het seizoen wil afmaken, maar hij maakt een uitzondering voor rechtsback Doke Schmidt. “Hij zit bij Heerenveen op dood spoor”, verklaart de trainer. Als Sven Nieuwpoort geblesseerd raakt, heeft hij geen alternatief achter de hand. Mawouna Amevor kan op die positie uit de voeten, maar richt zich liever op het centrum van de verdediging.