Goed nieuws! Genoeg wind voor waaiers bij WK

Goed nieuws! Genoeg wind voor waaiers bij WK

admin • 11:51, 16-10-2016 / Laatste Update: 05:58, 05-01-2024

Gaat het dan toch waaien in Qatar? 5 jaar nadat Mark Cavendish in Kopenhagen de wereldtitel veroverde, krijgen de sprinters in de woestijn van Qatar weer een kans om de regenboogtrui te veroveren. De wegwedstrijd bij de vrouwen eindigde zaterdag in een massasprint en alleen hevige wind lijkt dat scenario zondag bij de mannen te kunnen verstoren. De wind is vandaag zeer stevig. Bij de eerste beelden is te zien dat de vlaggen strak in hun stok staan. Dit betekent een kans op waaiers.

Waaiers

Wind kan leiden tot zogenoemde waaiers, iets waar Niki Terpstra op hoopt. De slimme Noord-Hollander denkt dan vooral aan de eerste 150 kilometer waarin de wind vrij spel heeft. Daarna volgen een aantal lokale ronden, tussen de hoge gebouwen in Doha. Jammer, vindt Terpstra, die de Ronde van Qatar twee keer op zijn naam schreef. ,,Het is net zoiets als een bergetappe rijden waar Alpe d'Huez inzit, 3 keer er overheen gaan en dan beneden finishen'', maakte hij eerder in de week een vergelijking.

Favorieten

Bij een massasprint zijn er tal van kanshebbers. Cavendish, titelverdediger Peter Sagan, rassprinters als Marcel Kittel en André Greipel, de Belg Tom Boonen en misschien zelfs Dylan Groenewegen, ze wanen zich allemaal kansrijk in de koers die om 9.30 uur Nederlandse tijd begint.

We're 20mins away from the start! #UCIDoha2016 https://t.co/ARNPIyUiEz

— UCI (@UCI_cycling) 16 oktober 2016