Kroatië ontvangt gigantische boete na vuurwerkzee
i

Pro Shots

Kroatië ontvangt gigantische boete na vuurwerkzee

Bart van der Wijst • 20:20, 20-06-2016 / Laatste Update: 13:01, 07-01-2024

De tuchtcommissie van de Europese voetbalunie UEFA heeft de voetbalbond van Kroatië een forse boete opgelegd voor de ongeregeldheden tijdens het duel met Tsjechië in Saint-Etienne. Kroatie moet 100.000 euro betalen. Fans van Kroatië gooiden massaal vuurwerk op het veld.

De UEFA heeft de Kroatische bond verder ten strengste verboden kaartjes te verkopen aan fans die te boek staan als hooligans.De Engelse scheidsrechter moest in de 86ste minuut het duel stilleggen, omdat er uit de vakken met veel Kroatische fans brandend vuurwerk op het veld werd gegooid. Een steward werd bij het verwijderen van de fakkels bijna getroffen door een vuurwerkbom. Tijdens de vuurwerkincidenten raakten Kroatische fans op de tribunes slaags met elkaar.

Nieuwe plannen

Overigens hebben de fans van Kroatië nieuwe plannen. Een plattegrond van het stadion van Bordeaux, pijlen in de richting van het veld en de vermelding van een 'nieuw project', allemaal gepost op Facebook door een groep Kroatische hooligans. Het zijn aanwijzingen dat ze na de problemen afgelopen vrijdag in Saint-Etienne nu ook de wedstrijd van dinsdag tegen Spanje willen verstoren.

Eerder waren er al opstootjes door Kroatische fans, bijvoorbeeld door het vele vuurwerk dat zij gooiden, maar daar was een reden voor...